Sok súlyos tünet, egyetlen ok

1. rész

Erzsébet esetét írom le, amelyből az derül ki, hogy mennyi súlyos testi probléma adódhat egy-egy lelki válságból és mennyire gyorsan megoldható mindez az EFT-vel, ha rájövünk, hogy mi a probléma gyökere.

Erzsébet (37 éves) pánikbetegség tünetekkel keresett fel: heves szívdobogás, mellkasi nyomás, elgyengülés, a kéz hirtelen megmerevedése, kiver a víz, „mintha el akarnék ájulni”, stb. Folyamatosan rettegett attól, hogy mikor jön a következő rosszullét. Emellett a testében erős, állandóan vándorló fájdalmak voltak: gyomor, has, hát, derék, „mindenem fáj”.

Tíz éve reflux problémái vannak, amelyen semmiféle kezelés nem segített.

Ugyancsak körülbelül tíz éve pajzsmirigy-túltengése van, ezt kontrollálják, de újabban ingadozik.

Folyamatos gyógyszeres kezelés, 2-3 napos kórházi kivizsgálások, hasi CT, hasi MRI. Mindezek nem mutattak ki semmilyen komoly funkcionális elváltozást. Több éves pszichiátriai, pszichológusi kezelés után jött el hozzám.

Nem szívesen beszél az érzelmi problémáiról, inkább a testi tüneteket sorolja.

Például azt, hogy 10 kg-ot fogyott egy év alatt és már csak 45 kg. Nem tudja kiadni magából a dühöt, a haragot és a folyamatos aggódást. Mindent magában tart. Erős dohányos, napi 15-20 szálat szív.

Lassan kiderül, hogy nagyon rossz családi körülmények között nevelkedett, a szülők veszekedtek, verekedtek, apja ivott, anyja többször elköltözött hazulról.

A bátyja alkoholista, depressziós, az öccse magas vérnyomásban szenvedett, egy évvel ezelőtt agyvérzésben meghalt. Az öccse halála nagyon megrendítette. Ez az első esemény, amelynek említésekor Erzsébet valamilyen érzelmet mutat. És a következő: fél éve tudtuk meg, hogy édesapám tüdőrákos.

Az édesapja rákbetegségét említve kiderül, hogy négy évvel korábban Erzsébetnél gyomorrákot állapítottak meg. Rettenetesen megijedt, de különösen attól, amikor az orvos következő mondata az volt, hogy meg kell műteni. Akkor úgy döntött, hogy nem lesz műtét. A daganat azóta felszívódott.

Erzsébet 10 évet dolgozott az egészségügyben, és rettenetesen fél a betegségektől és a műtétektől Az orvosi bejelentés után 2 hónappal nagyon súlyos pánikrohama volt.

Az első EFT kezelés alkalmával csak az orvos bejelentésével és az ezt követő félelemmel és rettegéssel foglalkoztunk, valamint azzal, hogy jelenleg is fél attól, hogy ismét jön a pánikroham.

​Mi történt a második és harmadik alkalommal?
Sikerült-e Erzsébetet megszabadítani a problémáitól?
Kiderül a következő bejegyzésekből >>

Sághy András

EFT Mester és Tréner