Az EFT jelentése; Emotional Freedom Techniques = Érzelmi Felszabadítás Technikája. Ez a módszer nagyon új, Gary Craig (USA) fejlesztette ki, és teljesen más módon közelíti meg a testi- és lelki problémákat, mint a közismert módszerek.  Rendkívül eredményes, és nagyon gyorsan terjed az egész világon.

Mi az EFT titka?

Az EFT titka abban rejlik, hogy egyszerre foglalkozik a test energiarendszerével, valamint a gondolatokkal és érzelmekkel. Léteznek olyan természetes gyógymódok, amelyek elsősorban a test energiarendszerére hatnak, (akupunktúra, akupresszúra, masszázs, jóga, reiki, prána nadi) és léteznek olyan lelki gyógymódok, amelyek inkább a gondolatokkal és az érzelmekkel foglalkoznak (pszichológia, agykontroll, NLP, belső utazás, meditációk, programozások, megerősítések). Mindkét fajta alternatív gyógymódot régóta használják az emberek, és mivel test és lélek szoros összefüggésben van, ezért sokszor nagyon jó eredményt hoznak mind fizikai, mind lelki síkon. Az elmúlt 20 évben mégis több mint 100 pszicho-energetikai (más néven energia-pszichológiai) módszer alakult ki, amelyek a kétféle megközelítést ötvözik (az ACEP világszövetsége fogja össze őket). Ezek közül a legjelentősebb az EFT, amely a modern biológiai kutatások eredményein és az ősi kínai meridián gyógyászaton alapszik.

Az EFT kialakulása

Az EFT-t Gary Craig (Stanford, mérnök, személyiségfejlesztő) nevéhez fűződik, aki biztosítási ügynökként dolgozott, majd Roger Callahan pszichológusnál tanult egy igen bonyolult technikát, amit mérnöki hozzáállással továbbfejlesztett és leegyszerűsített. Callahant érdekelte egy ősi kínai kopogtatási technika, ami az akupunktúrához hasonlít, és izomtesztet (kineziológia) használt ahhoz, hogy egy adott problémánál a sokszáz kopogtatnivaló meridián végpont közül kiválassza a megfelelő pontokat, a megfelelő kopogtatási sorrendet, és a kopogtatás megfelelő módját. Meglepő gyorsasággal volt képes ily módon fóbiákat elmulasztani. Gary Craig az érzelmeket helyezte előtérbe, és jóval kevesebb pont használatával, az eredményeket mérhetővé téve „generáljavítássá” egyszerűsítette a folyamatot, amivel egy hihetetlenül gyors és hatékony módszerhez jutott. Egy amerikai veterán kórházban próbálta ki hivatalosan egy hatnapos intenzív kezelés során, ami után hiteles eredmények születtek, és az évtizedekig poszttraumatikus szindrómában szenvedő betegek egészségesen távozhattak a kórházból (1994).

Ne várj tovább! Bármi is a problémád, kérj időpontot most!