EGY KÖVETKEZŐ NAGY ESEMÉNY A

HUMAN HARMONYBAN

NLP Mesterképzés

Az NLP Mestertanfolyam tematikája úgy került kialakításra, hogy a résztvevők a tanfolyam végére képesek legyenek egy modellezési projekt bemutatására.

Ez egy kicsit ahhoz hasonlítható, mint amikor a mesterlegények külföldi mestereknél megtanulták a mesterség csínját-binjánt, és hazatérve elkészítették a mesterművüket, ami alapján aztán felvették őket a céhbe. A 160 óra a mesterség elsajátításáról szól.

 • Meggyőződések, hiedelmek: azzal kezdjük, hogy feltárjuk azokat a tudattalan gondolati mintákat, amelyek irányítják az életünket. Amelyek önbeteljesítő jóslatként működnek, akár hiszünk benne, akár nem. Nagy szerencsénk van ha felmenőink pozitív megerősítésekkel hasznos meggyőződéseket ültettek el bennünk. A gond azokkal a korlátozó hiedelmekkel van, amiről sejtésünk sincs. Ezek feltárását követően az NLP gazdag eszköztárával (Átvésés/Reimprinting, Lépegetős hiedelemátformálás/Walking beliefchange – Robert Dilts) meg tudjuk őket változtatni, olyanná alakíthatjuk, amelyek már jobban szolgálják jelenlegi életcéljainkat.
 • Metaprogramok: a viselkedésünket tudattalan szinten irányító nagyobb minták. Számítógépes hasonlattal élve a  metaprogramok az operációs rendszerek, amelyeken a különböző programok futnak.
 • Stratégiák: elménk titkos kamráit őrző/nyitó számkombinációk (gondolatsorok) arról, hogyan hozunk döntéseket, hogyan motiváljuk magunkat, és hogyan valósítunk meg bármilyen más célt a tanulástól kezdve az alkotásig,  a tánctól a divattervezésig. Ha már elavultak a régi stratégiák, újakat építhetünk be helyettük.
 • Modellezés az NLP legkomplexebb hasznosítása: Hogyan tudom eltanulni valaki mástól azt, amit szeretnék ugyanolyan jól csinálni mint ő? Egyik kulcseleme a kiválóság stratégiájának modellezése. Ha már tudom, hogyan csináljam, meg tudok másokat is tanítani. Ezért az NLP az emberi kiválóság modellezésének tudománya.
 • Mély, belső átalakulás
  Hogyan tudom megtalálni a legmélyebb belső harmóniát, nyugalmat, békét, teljességet, egységet, stb. a nem kedvelt tulajdonságok, viselkedések átalakításán keresztül? A módszer megalkotói Connairae és Tamara Andreas. Ez a hétvége nyitva álla azok számára, akik kizárólag ezt a módszert szeretnék elsajátítani.
 • Haladó szubmodalitás-gyakorlatok:
  Hogyan tudjuk felhasználni őket akár a legmélyeb érzelmet átalakításához, amilyen az elfogadás, a megbocsátás, a gyász feldolgozása.
 • Haladó nyelvi minták
 • Metaforák

A fenti tematika nem jelent sorrendet. Az NLP Akadémia fenntartja magának a jogot a tematika megváltoztatására.

Kedves Jövendőbeli Mesterek!

Arra gondoltam, talán jó motiváció lesz számotokra, ha írok pár gondolatot az NLP Mestertanfolyamról.

Én a 2012 májusában végezett mestercsoport tagja vagyok, és abban szeretnék útmutatást adni, hogy mire számíthattok a Mester képzésen, ezzel segítve döntésetek, hogy folytatjátok azt az utazást, amit az NLP-s tanulmányaitok jelentenek.

Talán már az Alaptanfolyamon rájöttetek, hogy a kiválóságot meg lehet tanulni másoktól, és magatokból pedig felszínre lehet hozni, mert a kiválóság ott van bennetek, és jó megtapasztalni, hogy a legcsodásabb dolog a saját térképeden Te magad vagy!

Hadd éljek a metaforák csodás világával: ha az NLP-tanfolyamot egy Boeing repülőgéphez hasonlítjuk, akkor az NLP Alaptanfolyamon megtapasztaltátok, hogy milyen szuper felszállni erre a repülőre, és felrepülni vele. Az NLP Mestertanfolyamon megtanulhatjátok, milyen is ezt a gyönyörű gépet pilótaként vezetni, csavarjaira szedni és újra összerakni úgy, hogy abból egy még szuperebb repülőszerkezet legyen! Megtanulhatjátok, hogy ez lehetséges. Hiszen tele vagyunk olyan hiedelmekkel, hogy „az a több mint 160 tonna hihetetlen, hogy fennmaradjon a levegőben”. És akkor beülsz a pilótaszékbe, megtolod a kart, meghúzod a botkormányt, és a csoda megtörténik. Érzékeled, hogy mennyi erő és mennyi energia van ott ebben a repülőgépben. Rájössz majd, hogy mi az az erő, ami hajtja ezt a hatalmas szerkezetet. Megtanulod a metaprogramok által, hogyan változtathatod ezeket a tolóerőket. Adhatsz neki még „kakaót”, vagy ha túl sok, akkor visszavehetsz belőle.

Nagyon érdekes és izgalmas dolog, amikor elkezded lebontani a burkolatot, és megvizsgálod, hogy mi van alatta, mi mit tart, és mi van még alatta. És akkor egyszer csak rájössz, hogy amitől megy a gép, az a rész, az ott van a szerkezet legmélyén, és mindig is ott volt. És most, hogy ezt megtapasztalod, mélyen belülről átéled, minden olyan egyszerűvé válik, teljesen természetes lesz a működése.

Aztán elkezdesz tanulmányozni más repülőgépeket. Más típusokat. Mindegyiken van valami csodálatra méltó, amit szeretnél beépíteni a saját repülődbe, amitől az még jobb lesz. Megfigyeled a másik szerkezetet, hogyan is működik az, amit szeretnél lemásolni. Aprólékos figyelemmel feltárod az alkatrészeket, majd megalkotod a szerkezet modelljét. A modell alapján elkészül a saját eszközöd, és szépen beépül a nagy gépbe, tökéletesítve annak működését.

Az NLP Mestertanfolyamon megtanulhatsz majd pár módszert, hogyan tökéletesíthetsz, fényesíthetsz ki alkatrészeket, hogy még nagyobb teljesítményt tudjon a Te géped kihozni magából. Megismerhetsz majd pár olyan szerszámot is, amivel akár menetközben is meg tudsz javítani valamit, ami elromlott, vagy csak egyszerűen fokozhatod a géped teljesítményét.

Majd a csodálatos utazás végén még teszel egy kört a Nagual spirituális tengere felett, majd leszállsz, mint a földre szállt angyalok, kik küldetéssel érkeztek ide a Földre… és megérkezel a saját repülőteredre, ahonnan indultál: Önmagadhoz.

Szilágyi Csaba NLP pilóta :)

 

Ha ráklikkeltek megtekinthetitek Csaba modellezési projektjének záró aktusát. Bravuros stand up comedy!

http://youtu.be/mukc_aRrxWM

Szervező

Helyszín

További információ